Cabernet Sauvignon

Ποικιλία: Cabernet

Κατηγορία: Ερυθρός Ξηρός

Πληροφορίες

Cabernet sauvignon Λαμπερό βαθύ πορφυρό χρώμα. Το μπουκέτο χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα και συμπύκνωση μαύρων φρούτων του δάσους, κυρίως φραγκοστάφυλου, με ελαφριές νότες γλυκών μπαχαρικών. Έξοχος συνδυασμός δύναμης, και δομής στο στόμα. Στρογγυλευμένες και μαλακές τανίνες, πλούσιο φρούτο με γήινες νύξεις και παρατεταμένη επίγευση.Συνδυάζεται αρμονικά με πικάντικους μεζέδες. Το Cabernet Σερβίρεται ιδανικά στους 16- 18ο C.

Κατάταξη

Π.Γ.Ε Πλαγιές Αιγιαλείας

Αμπελώνας

Ορεινή Αιγιαλεία, υψόμετρο 850 m

Έδαφος

Ασβεστολιθικό Αιγιαλεία

Στρεμματική Απόδοση

800 – 900 kg/στρ

Ηλικία Φυτών

25 -30 έτη/στρ

Χειρωνακτικός τρύγος και άμεση μεταφορά στο οινοποιείο σε μικρά τελάρα. Αποστραγγισμός και μεταφορά σε ανοξείδωτους οινοποιητές όπου πραγματοποιείται αλκοολική ζύμωση.
14 μήνες σε καινούρια βαρέλια 225 lt, επιπλέον 4 μήνες σε καινούρια βαρέλια 225 lt για το σύνολο του χαρμανιού.

Cabernet sauvignon Λαμπερό βαθύ πορφυρό χρώμα. Το μπουκέτο χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα και συμπύκνωση μαύρων φρούτων του δάσους, κυρίως φραγκοστάφυλου, με ελαφριές νότες γλυκών μπαχαρικών. Έξοχος συνδυασμός δύναμης, και δομής στο στόμα. Στρογγυλευμένες και μαλακές τανίνες, πλούσιο φρούτο με γήινες νύξεις και παρατεταμένη επίγευση. Συνδυάζεται αρμονικά με πικάντικους μεζέδες. Το Cabernet sauvignon Σερβίρεται ιδανικά στους 16- 18ο C.

  • Αλκοολικός Τίτλος: 12%
  • Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 16 -18 °C
  • Χωρητικότητα: 750 ml

Έντονο, στιβαρό, με πυκνή υφή, το Cabernet sauvignon by Vassiliki Parliarou είναι ένα κρασί που συνδυάζεται είτε με πιάτα της κλασικής γαλλικής κουζίνας και υψηλής γαστρονομίας είτε με πιάτα προσωπικής δημιουργίας.

To Cabernet Sauvignon είναι μία από τις ευρύτερα διαδεδομένες ερυθρές ποικιλίες σταφυλιού στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η διεθνής του φήμη έχει να κάνει με την ξεχωριστή σημασία που παίζει η ποικιλία αυτή στα κρασιά του Μπορντό(ιδιαίτερα της αριστερής όχθης), όπου αναμειγνύεται κυρίως με Merlot και Cabernet Franc, παράγοντας μερικά από τα σημαντικότερα -και ακριβότερα κρασιά του πλανήτη-. Εκτός από την Γαλλία όμως το Cabernet Sauvignon, πρωταγωνιστεί σε πολλά blend, δίνοντας εξαιρετικά δείγματα και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης αλλά και του Νέου Κόσμου.Tα σταφύλια του, έχουν παχύ φλοιό και είναι ανθεκτικά στη σήψη και τον παγετό.

Το Cabernet Sauvignon έχει μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης και ‘αγαπάει’ πολύ το βαρέλι τόσο στη διαδικασία της ζύμωσης όσο και στη διαδικασία της ωρίμανσης. Τα μοναδικά αρώματα ξύλου, βανίλιας και μπαχαρικών που προέρχονται από το βαρέλι, προστίθενται στα αρώματα των μαύρων μούρων, φραγκοστάφυλου, ευκάλυπτου και πράσινης πιπεριάς του σταφυλιού, μαλακώνουν τις ψηλές τανίνες του και επίσης προσθέτουν στην δομή και την πολυπλοκότητα του.

Στην Ελλάδα τα πρώτα κλήματα C.S. φυτεύτηκαν στο Μέτσοβο. Από τότε πολλοί Έλληνες οινοπαραγωγοί, χρησιμοποίησαν την ποικιλία αυτή είτε για την παραγωγή μονοποικιλιακών οίνων, είτε για ανάμιξή της με άλλες Ελληνικές και ξενικές ποικιλίες.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο